Rezultate preconizate

  1. Raport despre stadiul actual în domeniul de tratare a bolilor coloanei vertebrale, arătând ultimele realizări șţiințifice și tehnologice. Ca urmare a analizei detaliate, se vor dezvălui soluțiile specifice legate de arhitectura, metodologiile și strategiile de control, standardele, elementele și soluțiile similare existente pe piață pentru componentele dispozitivului experimental. Acest studiu, analiza și raportul vor ușura calea pentru proiectarea specificațiilor dispozitivului care va fi implementat pe parcursul proiectului. Dispozitivul experimental va fi completat cu sub-sisteme de monitorizare și mai multe componente (PC-uri portabile, cum ar fi smartphone-uri sau tablete, controlere și piese electronice) cu echipamente adiacente, cum ar fi sistemele de senzori și de achiziție de date, necesare pentru a monitoriza postura coloanei vertebrale. Pentru a implementa dispozitivul experimental vor fi concepute o specificație tehnică detaliată și standarde.
  2. Un studiu de fezabilitate va cuprinde un raport detaliat cu privire la arhitectura și structura afecţiunilor coloanei vertebrale și a echipamentelor de tratament. Prima parte a acestui raport va releva aspecte legate de principalele elemente care vor fi integrate și controlate de către sistemul propus. Acest raport va descrie componentele specifice și caracteristicile lor. Cea de a doua parte a raportului va oferi o arhitectură generică, funcțiile și structura generală a sistemului propus.
  3. Un prim produs final care va fi conceput și pus în aplicare este modelul parametrizat al coloanei vertebrale, sistem care constă într-un produs CAD capabil să își schimbe caracteristicile în funcție de rezultatele scanării 3D a corpului uman sau de rezultatele investigațiilor medicale clasice.
  4. Un al doilea produs final va fi dispozitivul dedicat urmăririi posturii coloanei vertebrale în timpul activităților zilnice. Dispozitivul include o vestă cu senzori, controlere care vor obține datele și un smartphone sau tabletă pe care rulează aplicația de calcul a poziției coloanei vertebrale.
  5. Un al treilea produs final care va fi furnizat în cadrul proiectului este un modul software care rulează pe o platformă mobilă, un smartphone sau o tabletă, capabil să gestioneze pozițiile coloanei vertebrale pe bază unei posturi de tratament impusă.
  6. Un al patrulea produs final va fi o tehnologie "biofeedback" de tip "self-training" pentru pacient, în scopul de a repara, corecta și stabiliza noile poziții ale coloanei vertebrale.
  7. Raportul de marketing cu privire la oportunitatea, caracteristicile bune și corecte oferite de proiectul dezvoltat, cum ar putea fi făcută mai ușor pătrunderea pe piață a rezultatelor proiectului, oportunitate pentru valorificare.
  8. Minim 3 articole publicate în reviste importante ale editorilor internationali cu factor de impact și scor de influență relativ semnificative și 6 lucrări prezentate la conferințe internaționale în domeniul bio-inginerie, medicină și mecatronică.
  9. Minim o cerere de brevet care va proteja noile soluții rezultate în timpul executării proiectului.